reklam
reklam

Taksiciye Taşlı Saldırı Davası: Sanık, Poşetin İçinde Taş Olduğunu Sanıyordum « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 07:12

Taksiciye Taşlı Saldırı Davası: Sanık, Poşetin İçinde Taş Olduğunu Sanıyordum

Taksiciye Taşlı Saldırı Davası: Sanık, Poşetin İçinde Taş Olduğunu Sanıyordum
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2024 - 18:41

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan taksiciye yönelik taşlı saldırı olayının davası başladı. Tutuklu sanık, mahkemede “Poşetin içerisinde gofret, çikolata olduğunu sanıyordum, içinde taş olduğundan haberim yoktu” savunmasını yaptı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, taksici Selim Keleş, taraf avukatları ve hakkında ‘silahla yağmaya teşebbüs’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istenen tutuklu sanık A.T. hazır bulundu.

Sanık: “Poşetin ağır olduğunu bilmiyordum” Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık A.T., alkol nedeniyle ailevi sorunlarından kaçmak için dışarı çıktığını ve taksiye bindiğini belirtti. İddiaya göre, poşetinden bir taş çıkararak saldırdığını iddia eden A.T., “Poşetin ağır olduğunu bilmiyordum. Her zaman çocuğuma çikolata, gofret alırdım ve her zaman yanımda bunları taşımak için poşet bulunuyordu. Alkolün etkisiyle midem kötü hissettiğimde araçtan inmek istedim. Taksi şoförü arkasına dönünce bende küfür ettiğini sandım. Elimdeki poşeti çıkarıp onunla vurdum. Poşetin içerisinde gofret, çikolata olduğunu sanıyordum, içinde taş olduğundan haberim yoktu. Mahkemenizden, Selim amcadan eşi ve çocuğundan özür dilerim” dedi.

Taksici: “Yağma girişimiydi” Davada mağdur olarak yer alan taksici Selim Keleş ise, olayın planlı bir yağma girişimi olduğunu iddia etti. Keleş, “İnşallah bir daha hiçbir arkadaşımızın başına böyle bir olay gelmez” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, ikinci duruşma 4 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.