reklam
reklam

İzmir Körfezi’nde Kirliliğe Rağmen Balık Avı Devam Ediyor « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:51

İzmir Körfezi’nde Kirliliğe Rağmen Balık Avı Devam Ediyor

İzmir Körfezi’nde Kirliliğe Rağmen Balık Avı Devam Ediyor
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2024 - 13:00

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kirlilikle ilgili uyarılara rağmen bazı vatandaşların balık tutmaya devam ettiği gözlemlendi. Bayraklı, Alsancak ve Karşıyaka sahillerinde meydana gelen balık ölümleri, ağır koku ve çevre kirliliğini beraberinde getirdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, derelerden numuneler alarak analiz yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise su içindeki oksijen seviyelerini artırmak için filtreleme çalışmalarına devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaptığı açıklamada, İzmir’in İç Körfezi’nden tutulan balıkların tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Tugay, “İç Körfez’de balık tutulmasını doğru bulmuyorum. İnsan sağlığıyla ilgili bir mikrop türü bulgumuz yok. Ama bu kirliliği gidermezsek ileride sağlık sorunları yaşanabilir,” dedi.

Uyarı Afişleri Asıldı

Bayraklı ilçesi Turan Mahallesi Muhtarı Nursel Ölmez, amatör balıkçılara yönelik uyarı afişleri asarak, balık avlanmasını engellemeye çalıştı. “Balık tutmak yasaktır. Görüldüğü takdirde ceza yazılacaktır” afişini asan Muhtar Ölmez, “İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle yaptığımız görüşmede burada balık tutmanın yasak olduğunu söylediler. Bu afişi asarak yaptırımı olur düşüncesindeyim. Burada tutulan balıkların hala yenmeyeceğini bilmeyenler var. Sadece balık değil, midye gibi su ürünleri de sağlığa zararlıdır. Vatandaşlarımız bilmedikleri yerlerden balık alıp tüketmesinler,” açıklamasında bulundu.

Balık Tutmaya Devam

Yetkililerin uyarılarına rağmen, Göztepe sahil kesiminde bazı vatandaşların olta ile balık avladığı görüldü. Körfezdeki renk değişimi ve sahilde balık tutan vatandaşlar drone ile havadan görüntülendi. Yine de, halkın sağlığı için yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi ve balık avlanmasının durdurulması gerektiği vurgulandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.