reklam
reklam

Valla Kanyonu’nun Turizme Kazandırılması İçin Proje Tamamlandı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:00

Valla Kanyonu’nun Turizme Kazandırılması İçin Proje Tamamlandı

Valla Kanyonu’nun Turizme Kazandırılması İçin Proje Tamamlandı
Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 20:38

Kastamonu Üniversitesi tarafından Pınarbaşı ilçesinde yürütülen ve dünyanın en derin kanyonlarından biri olan Valla Kanyonu’nun turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje, düzenlenen çalıştayla sona erdi. Cumhurbaşkanlığı ihtisaslaşma projeleri arasında yer alan “Valla Kanyonunun Turistlik Ürün Olarak Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Planların Oluşturulması” projesinin yürütücüsü, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hakkı Çılgınoğlu oldu.

Proje kapsamında Valla Kanyonunun etkili tanıtımı, bölgenin kanyon turizmi konusunda bilinçlendirilmesi, kanyonun 4 mevsim profesyonel fotoğraflarının çekilmesi, detaylı haritasının çıkarılması, yürüyüş rotalarının belirlenmesi ve tıbbi aromatik bitki yapısının ortaya konulması gibi hedefler gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Çılgınoğlu, bu çalışmaların rapora dönüştürüleceğini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve projeye katkıda bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen başta olmak üzere, tüm destekçilere teşekkür eden Çılgınoğlu, projede emeği geçenlere de teşekkür etti. Prof. Dr. Sökmen, projelerin bölgeye katkılarının devam edeceğini ve Kastamonu Üniversitesi’nin 19-21 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin en büyük Turizm Kongresi’ne ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Serkan Arı, Horma ve Valla Kanyonlarının bölge turizmi açısından önemini vurguladı. Çalıştaya, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Küre Dağları Milli Parklar Müdürü Ali Bozkurt, Vedat Tek Kültür Merkezi Sorumlusu İlknur Ayan, Pınarbaşı Belediye Başkanı ve yerel halk da katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.