reklam
reklam

Biotrend’den İzmir’e 300 Milyon Dolarlık Plastik İleri Dönüşüm Tesisi Yatırımı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:54

Biotrend’den İzmir’e 300 Milyon Dolarlık Plastik İleri Dönüşüm Tesisi Yatırımı

Biotrend’den İzmir’e 300 Milyon Dolarlık Plastik İleri Dönüşüm Tesisi Yatırımı
Son Güncelleme :

04 Eylül 2024 - 12:35

Biotrend, İzmir Aliağa’da yapacağı 300 milyon dolarlık plastik ileri dönüşüm tesisi ile çevre dostu bir yatırım gerçekleştiriyor. Şirketin CEO’su Özgür Umut Eroğlu, projeyi tanıttığı toplantıda önemli bilgiler verdi.

Proje Detayları: Biotrend, 2017 yılından bu yana atık yönetimi ve enerji üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor ve Türkiye genelinde birçok yatırım gerçekleştiriyor. Şirket, Aliağa’da inşa edilecek gelişmiş plastik ileri dönüşüm tesisi ile plastik atıkları ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Projenin toplam yatırım tutarı 300 milyon dolar olarak belirlenmiş olup, ilk etapta 240 kişilik istihdam yaratılacak ve 40 kişi Ar-Ge alanında çalışacak.

Doğanlar Holding CEO’su Salih Tuncer Mutlucan’ın Açıklamaları: Doğanlar Holding CEO’su Salih Tuncer Mutlucan, atık yönetimi sektöründe kısa sürede önemli ilerlemeler kaydeden Biotrend ile yapılan iş birliğinden bahsetti. Mutlucan, Türkiye genelindeki 17 tesiste yıllık 3,2 milyon ton evsel atık işlediklerini belirtti ve artan atık üretiminin yönetiminde döngüsel ekonominin önemine dikkat çekti.

Biotrend CEO’su Özgür Umut Eroğlu’nun Açıklamaları: Eroğlu, özellikle plastik atıkların ekonomiye kazandırılmasında önemli adımlar attıklarını ve Honeywell ile Türkiye’nin ilk plastik ileri dönüşüm tesisini hayata geçirdiklerini söyledi. Aliağa’daki tesisin 2027’nin ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor ve tesis, yılda 250 bin ton atık plastiği ileri dönüştürebilecek kapasiteye sahip olacak. Ayrıca, Menderes’teki biyogaz tesisi için 50-55 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

Biotrend’in Genel Faaliyetleri: Biotrend, 9 ilde toplam 17 tesisi bulunan bir şirket olup, 114,2 megawatt elektrik kurulu güce sahip ve yıllık 6 milyon ton karbon emisyonunu engelliyor. Şirket, enerji santrallerini yüksek verimlilik ve düşük çevresel etki ile donatıyor.

Bu önemli proje, İzmir’in ‘Yeşil İzmir’ imajını destekleyecek ve plastik kirliliğini azaltmada önemli bir adım olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.