reklam
reklam

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliğiyle Başladı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:57

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliğiyle Başladı

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliğiyle Başladı
Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 20:39

Aliağalı balıkçılar, 1 Eylül’de başlayan 2024-2025 balık av sezonunu düzenledikleri balık ekmek şenliği ile kutladı. Su ürünleri kooperatifi tarafından organize edilen etkinlik, balıkçı barınağında gerçekleşti. Etkinlikte, vatandaşlara balık ekmek ikram edilirken, çocuklar için yüz boyama ve pamuk şeker ikramları düzenlendi. Canlı müzik, halk oyunları ve su gösterileri ise büyük beğeni topladı.

Şenliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal ve diğer yetkililer katıldı. Açılış konuşmasını yapan S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, sezonun bereketli geçmesini diledi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, balıkçılığın desteklenmesi ve balık popülasyonunun artırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, geçen yıl yapılan yapay resif çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aliağa Körfezi’ne yıl sonuna kadar 600 yapay resif eklemeyi planladıklarını ve çekek yerini genişleterek barınak sorununu çözmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Kaymakam Zekeriya Güney ise, balık tüketiminin önemine değinerek, denizlerin temiz tutulması gerekliliğine dikkat çekti ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.