reklam
reklam

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliği ile Başladı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:00

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliği ile Başladı

Aliağa’da 2024-2025 Balık Av Sezonu Balık Ekmek Şenliği ile Başladı
Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 20:35

Yalova’nın Aliağa ilçesinde, 1 Eylül itibarıyla başlayan 2024-2025 balık av sezonu, organize edilen balık ekmek şenliğiyle kutlandı. Etkinlikte, vatandaşlara balık ekmek ikramları yapılırken, çocuklar için yüz boyama ve pamuk şeker aktiviteleri düzenlendi. Canlı müzik, halk oyunları ve su gösterileri ise büyük beğeni topladı.

Balıkçı barınağında düzenlenen şenliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, ALDER Başkanı Naci Biçer, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül ve diğer yetkililer katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hakan Şengül, sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, konuşmasında sanayileşmenin balıkçılık üzerindeki etkilerine değinerek, balık popülasyonunu artırmak amacıyla yapay resif çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Acar, Aliağa Körfezi’ne yıl sonuna kadar 600 yapay resif eklemeyi hedeflediklerini ve barınak sorununu çözmek için yüzen iskele çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

Kaymakam Zekeriya Güney ise, balık tüketiminin önemini vurgularken, denizlerin temiz tutulması gerekliliğine dikkat çekti ve yapay resifler için Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti. Etkinlik, hem balıkçılara hem de vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.