reklam
reklam

İzmir’deki Elektrik Akımıyla İlgili Davada Ara Mütalaa Açıklandı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:49

İzmir’deki Elektrik Akımıyla İlgili Davada Ara Mütalaa Açıklandı

İzmir’deki Elektrik Akımıyla İlgili Davada Ara Mütalaa Açıklandı
Son Güncelleme :

06 Eylül 2024 - 13:17

İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ardından başlatılan davanın ikinci celsesi, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada 13’ü tutuklu toplam 42 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşma öncesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü tarafından ara mütalaa açıklandı.

Mütalaada, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, sanık savunmalarının tamamlanmasından sonra olay yerinde keşif yapılması ve bilirkişi raporu alınması talep edildi. Ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin ve adli kontrollerinin devamı istendi.

12 Temmuz’da Alsancak semtinde yaşanan sağanak yağış esnasında su birikintisine basan Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmeleriyle ilgili dava, 13 tutuklu sanığın ifadeleriyle başlamış, 11 saat süren duruşmada sanıkların savunmaları alınmıştı. Bugün ise tutuksuz sanıkların savunmaları dinlenmeye başlandı.

Mütalaada şu talimatlar yer aldı:

  • Dosyada ilgili kurumlara yazılan müzakerelerin ve cevaplarının beklenmesi.
  • Suçtan zarar görenlerin katılma talebinin kabulü.
  • İzmir Barosu’nun davaya katılma talebinin reddedilmesi.
  • Olayla ilgili bilgisi olduğu anlaşılan sanıkların beyanlarının tespiti.
  • Yargılama aşamasında dosyaya sunulan görüntülerin incelenmesi.
  • Sanık savunmalarının ardından olay yerinde keşif yapılarak bilirkişi raporu alınması.
  • Tutuklu sanıkların tutukluluklarının ve adli kontrollerinin devamının sağlanması.

Davada sanıkların kaçma ve delilleri karartma şüphesiyle tutukluluklarının devamına karar verilmesi talep edildi. Duruşmalar, yargılamanın seyrine göre devam edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.