reklam
reklam

Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı « İzmir Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:02

Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2024 - 12:41

Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törenle coşkuyla kutlandı. Törene ilçe protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resmi tören, Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Çeşme Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.

Konuşma:

İstihkam Binbaşı Yunus Bozkurt, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk milletinin 102 yıl önce kazandığı zaferin önemini vurguladı. Bozkurt, “Türk ordusu, Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçti ve düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etti. 30 Ağustos’a gelindiğinde düşmana son darbe vurulmuş ve ardından İzmir’deki takip harekâtıyla düşman denize dökülmüştür” dedi. Ayrıca, Atatürk ilkelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne rehber olmaya devam edeceğini belirtti.

Tören, günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler:

  • Çelenk Sunma Töreni: Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, Çeşme Belediyespor ve Alaçatıspor Kulüpleri, Çeşme Baro Temsilciliği ve çeşitli kurumlar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
  • Gemiler ve Botlar: Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Mızrak Gemisi ve TCSG-30 Sahil Güvenlik Botu halkın ziyaretine açıldı.
  • Gezici Tekneler: Çeşme sahilinden açılan gezi tekneleri, Türk bayraklarıyla donatılarak İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde hareket etti.

Akşam Etkinlikleri:

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, saat 18.00’de MAC HIIT ve 18.30’da Fit Dance etkinlikleri yapılacak. Gecenin sonunda ise saat 21.30’da Berkan Yeniçeri konseri ile zafer coşkusu zirveye ulaşacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.