reklam
reklam

İzmir’de Tefecilere Operasyon: 19 Tutuklama « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 02:41

İzmir’de Tefecilere Operasyon: 19 Tutuklama

İzmir’de Tefecilere Operasyon: 19 Tutuklama
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2024 - 10:21

İzmir’de maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para verip icra yoluyla borçlandırarak mağdur eden ve bu yolla yaklaşık 12 milyon TL haksız kazanç elde eden 19 kişi, düzenlenen operasyonla tutuklandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz salı günü tefecilere yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Maddi zorluk içinde olan vatandaşlara yüksek faizlerle para veren ve icra yoluyla borçlandırarak toplam 89 kişiyi mağdur eden şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 40 kişi gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 3 tüfek, 2 tabanca, çok sayıda senet ve dijital materyal ele geçirildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin vatandaşlarla buluştuğu ve onları yönlendirdiği anlar görüntülendi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 40 şüpheliden 19’u tutuklandı, 11’i serbest bırakıldı ve 10’u adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bir şüphelinin ise yakalanma çalışmaları sürüyor.

Sen

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.