reklam
reklam

İzmir Menemen’de Osmanlı Dönemine Ait 340 Sikke Ele Geçirildi « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 07:23

İzmir Menemen’de Osmanlı Dönemine Ait 340 Sikke Ele Geçirildi

İzmir Menemen’de Osmanlı Dönemine Ait 340 Sikke Ele Geçirildi
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2024 - 10:25

İzmir’in Menemen ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli bir kişiye ait olduğu belirlenen Osmanlı dönemine ait 340 adet sikke ele geçirildi. İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen operasyon, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında Menemen ilçesinde şüpheli E.Ö.’ye yönelik düzenlenen operasyonda, Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen 340 adet sikke ele geçirildi. Yakalanan şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tarihi eser kaçakçılığına karşı yürütülen bu tür operasyonlar, kültürel mirasın korunması ve tarihi eserlerin koruma altına alınması adına önem taşımaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.