reklam
reklam

Göğüs hastalıklarında EBUS devri « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 07:33

Göğüs hastalıklarında EBUS devri

Göğüs hastalıklarında EBUS devri
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 10:25

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Erdal İn, Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) hakkında önemli bilgiler verdi. EBUS teknolojisinin bronşların arkasındaki yapıları görme imkanı sağladığını belirten İn, bu sayede bronşların arkasındaki lezyonlardan biyopsi alabilmenin mümkün olduğunu açıkladı.

EBUS, bronkoskopi ve ultrason teknolojilerinin birleşimiyle oluşan, bronşların iç ve çevresindeki dokuları detaylı olarak inceleyen bir yöntemdir. Bu teknolojinin, akciğer kanseri gibi birçok hastalığın tanı ve evrelendirilmesinde, lenf nodu büyümesi yapan hastalıkların tanısında kullanıldığını belirten İn, özellikle görülür olmayan lezyonlardan biyopsi alma imkanı sunduğunu vurguladı.

EBUS’un, önceden hastaların ameliyat masasına yatırılarak yapılan biyopsi işlemlerinin yerini aldığını ifade eden İn, bu sayede hastaların anestezi almadan, düşük risklerle ve kısa sürede tanı konulabilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi. Ayrıca, ultrason eşliğinde yapılan biyopsi sayesinde çevredeki dokulara zarar vermeden işlem gerçekleştirildiğini ve ameliyata gerek kalmadığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.