reklam
reklam

DENİZLİ’DE KARATE ŞÖLENİ « İzmir Haber TV

19 Mart 2024 - 10:15

DENİZLİ’DE KARATE ŞÖLENİ

DENİZLİ’DE KARATE ŞÖLENİ
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2023 - 14:09

Yaklaşık 3800 sporcunun yarıştığı Türkiye Çocuklar Minik yıldızlar Karate Şampiyonası 25-30 Nisan 2023 Tarihlerinde Yapıldı.

Spor tarihinde bu yaş kategorisinde bu denli yoğun katılımla bir şampiyona görülmedi.  2016 -2015-2014-2013-2012-2011-2010-ve 2009 doğumlu bay ve bayan sporcuların, Kata KUMİTE ve Takım Kata olmak üzere Ferdi Kata KUMİTE ile yarışan minik çocukların heyecanı görülmeğe değerdi.

Türkiye Şampiyonasına katılım sağlayan bir çok antrenör ve veliler, biz önceki yıllarda Türkiye Karate Şampiyonasına katıldık. Bu sefer şok olduk.

Aynı zamanda Karate sporunun ülkemizde küçük yaş grubunda bu kadar popüler olmasına çok sevindik. Bir çok veli yaptığı konuşmada, çok mutlu olduk.  Biz en çok 2000-veya en çok 2200 sporcu olacağını tahmin ettik .Yoğun katılımla başlayan Türkiye Çocuklar Karate Şampiyonası tarihi rekorla Denizli’de sorunsuz şekilde sona erdi. Minik çocukların 7 yaşında milli sporcu ünvanı alması aileler arasında karate sporuna olan ilginin artmasına ve gelecek yıl bu sayının katlanacağı görüşünde. Karate federasyon yetkililerinin de bu yoğunlukta katılımın olacağını tahmin etmediklerini 2200 sporcunun katılım sağlayacağını göz önünde bulundurarak maçları 5 güne yaydıklarını tahmini katılıma göre salon ayarladıklarını ve yaklaşık 3800 sporcunun kayıt yapması organizasyon kurulu olarak bizleri çok mutlu etti. Sorunsuz şekilde Türkiye çocuklar karate şampiyonasını tamamladık. Velilerin görüşünü aldığımızda,  Çok mutluyuz. Evladım daha küçük yaşta milli sporcu oldu. Balkan’da ülkemizi temsil edecek. Evet salon biraz küçük. Bizde bu kadar katılımın olacağını tahmin etmemiştik. Federasyon yetkilileri 2024 yılında daha büyük bir salonda Türkiye Şampiyonası düzenleyeceklerini söylediler.

Denizli esnafı bayram etti. Bu denli yoğun katılımla yapılan Türkiye Çocuklar Karate Şampiyonası’na katılım, çocukların aileleri ile birlikte 15 Bin kişinin bir anda Denizli’de olması, Denizli’de bayram havası yarattı.  Esnafın yüzü güldü.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid UĞUZ açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, “her geçen gün Türkiye’de popülaritesi artan özellikle küçük yaş grubunun bu denli karate sporumuza ilgi göstermesi federasyon başkanı olarak çok mutlu etti. Evet fiziki şartlar ve  salonun biraz küçük gelmesi bizi engellemedi. Bu işin üstesinden geldik. Denizli’de bu maçı yapmamızın en önemli sebebi ekonomik olarak, velilerimize ve  sporcularımıza büyük destek olduk. 2500 sporcumuzu ve velimizi 5 gün boyunca yurtlarda ücretsiz konaklatırdık.  Bu da benim sporcumun ve velimin 6 Milyon TL tasarruf yapması demektir. Katılımın yoğun olmasından çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Tabi ki bizlere öğrenci ve velilerime yurtları ücretsiz açan Denizli valimize belediye başkanlarımıza İl Spor Müdürümüze Bütün daire amirlerine, bizlere başkanı olduğum Karate Federasyonu camiama göstermiş oldukları ev sahipliği ve misafir perverliklerinden dolayı şahsım ve  karate ailesi  adına teşekkür ederim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.