reklam
reklam

Milli Emlak Dolandırıcılığı Operasyonu « İzmir Haber TV

18 Mayıs 2024 - 19:54

Milli Emlak Dolandırıcılığı Operasyonu

Milli Emlak Dolandırıcılığı Operasyonu
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 8:15

İzmir merkezli olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir suç örgütü, vatandaşları milli emlak arazisi vaadiyle 25 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Foça Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyon kapsamında İzmir başta olmak üzere 6 ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.

Suç örgütünün, kamu kurumlarındaki yüksek mevkideki tanıdıkları vasıtasıyla milli emlak arazilerini uygun fiyatlarla satışa sunabilecekleri vaadiyle vatandaşları 25 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Foça Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa, Tokat ve Balıkesir illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilirken, suç örgütü lideri M.Ö. başta olmak üzere toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise bir ruhsatsız tabanca, sahte dekontlar ve dokümanlar, suçtan elde edilen ziynet eşyaları, dijital materyaller ve 2024 model bir araca el konuldu.

18 şüpheliden 3’ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun, vatandaşları dolandıran suç örgütlerine karşı hukukun üstünlüğünü ve adaletin tecellisini sağlamak adına önemli bir adım olduğu belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.