reklam
reklam

İzmir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu « İzmir Haber TV

19 Mayıs 2024 - 08:41

İzmir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

İzmir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 11:14

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Bornova, Konak ve Ödemiş ilçelerinde yapılan baskınlarda, 8 ikamet ve 1 iş yerinde aramalar gerçekleştirildi. Operasyonda, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen toplam 3 bin 36 adet sikke, 339 adet ok ucu, ağırlık, obje, heykelcik gibi tarihi eserler ile iki antika toplu tabanca ve üç antika kılıç ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserlerin piyasa değerinin 9 milyon 500 bin TL olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Adli işlemler devam ederken, şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir’de gerçekleştirilen bu başarılı operasyonla, tarihi eser kaçakçılığına karşı önemli bir darbe vurulmuş oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.