reklam
reklam

Hıdırellez Şenlikleri İzmir’i Renklendirdi « İzmir Haber TV

19 Mayıs 2024 - 07:26

Hıdırellez Şenlikleri İzmir’i Renklendirdi

Hıdırellez Şenlikleri İzmir’i Renklendirdi
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 11:13

Selçuk Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez’i kutlamak için İsabey Mahallesi’nde renkli bir şenlik düzenledi. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in Roman bandosu eşliğinde alana girişiyle başlayan etkinlik, onlarca kişiyi bir araya getirdi. Başkan Sengel’in Hıdırellez ateşinden atlamasıyla heyecan doruğa çıktı. Roman Ritim Grubu ve Roman Dans Grubu’nun performanslarıyla renklenen şenlik, baharın gelişini ve bolluk bereketin sembolü Hıdırellez’in coşkusunu sokaklara taşıdı.

Menemen’de Geleneksel Hıdırellez Kutlaması: Menemen’de ise Ahıhıdır Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hıdırellez şenliği, ilçenin dört bir yanından insanları bir araya getirdi. Geleneksel oyunların oynandığı ve yeni nesillere aktarıldığı yarışmalarda heyecan doruklardaydı. Başkan Aydın Pehlivan’ın ve Menemenli Tayfun’un konserleriyle renklenen etkinlik, Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla doruk noktasına ulaştı. Başkan Pehlivan, baharın umut, yeniden başlangıç ve kardeşlik demek olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Her iki ilçede de sokaklar, Hıdırellez’in coşkusuyla dolup taştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.