reklam
reklam

Efes Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Dönemi Başladı « İzmir Haber TV

18 Mayıs 2024 - 17:59

Efes Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Dönemi Başladı

Efes Antik Kenti’nde Gece Müzeciliği Dönemi Başladı
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 8:13

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti, artık gece de ziyaret edilebilecek. Efes’in turistler tarafından gece de keşfedilebilmesi için gerçekleştirilen ışıklandırma çalışmalarının ardından “gece müzeciliği” lansmanı düzenlendi.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden taşıdığı izlerle Anadolu’nun eşsiz zenginliğini gözler önüne seriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “gece müzeciliği” uygulaması kapsamında gerçekleştirilen ışıklandırma çalışmalarıyla, Efes’e yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi gün batımından sonra da hayranlıkla gezebiliyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban, düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “gece müzeciliği”nin ören yerlerinde ve tarihi kentlerde bu yıl ilk kez uygulamaya konulduğunu belirtti. Efes’in bu uygulamayla daha uzun saatler ziyaret edilebileceğini ve gece deneyiminin farklı bir duygu katacağını ifade etti.

Tarihi kentlerin Ege ve Akdeniz bölgelerinde özellikle yaz aylarında sıcak dönemlere denk geldiğini vurgulayan Vali Elban, gece serin saatlerde ziyaretin konfor sağlayacağını ve daha fazla insanın tarihi alanları gezebileceğini dile getirdi.

Gece müzeciliği uygulamasının tanıtım toplantısına İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yanı sıra Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, protokol üyeleri, turizm sektöründeki paydaşlar ve birçok vatandaş katıldı.

Efes’e gece ziyareti gerçekleştiren ziyaretçilerden bazıları, atmosferin etkileyici olduğunu ve bu uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Gece deneyiminin Efes’e ayrı bir haz ve keyif kattığını belirten ziyaretçiler, bu tür etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşması için büyük etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Efes’e gelen ziyaretçilerin çoğu, bu tarihi mirasa daha fazla değer verilmesi gerektiğini vurguladılar. Özellikle gençlerin ve turistlerin Efes’i ziyaret etmelerinin önemine dikkat çeken ziyaretçiler, bu tür kültürel mirasların korunması ve tanıtılmasının önemini vurguladılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.