reklam
reklam

Sanki dün hiç patlama olmamış gibi işçiler bugün de madene indi! « İzmir Haber TV

8 Mayıs 2024 - 04:52

Sanki dün hiç patlama olmamış gibi işçiler bugün de madene indi!

Sanki dün hiç patlama olmamış gibi işçiler bugün de madene indi!
Son Güncelleme :

20 Aralık 2021 - 12:02

İzmir’in Kınık ilçesinde Polyak Maden İşletmesi’ne ait linyit madeninde 56 işçinin yaralanmasına sebep olan metan gazı patlamasının üzerinden henüz iki gün geçmişken işçiler yeniden mesaiye başlatıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, yaralı işçilerin vücudunda yanıklar oluştuğu, bazı işçilerin kol ve parmaklarının kırıldığı, beyin kanaması geçirenlerin bulunduğu belirtildi.

”YARALANMA VE ÖLÜM RİSKİ VAR”

Madenin yeniden çalışmaya başlamasının riskli olduğunu vurgulayan sendika, “Polyak Maden İşletmesi, yaşanan bu kaza sonrası riskli durumunu korumaktadır. Bu, çalışanların her biri açısından yaralanma ve ölüm riski anlamına gelmektedir. Bu nedenle işletmenin Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı müfettişlerince ayrıntılı bir denetimden geçirilmeden denetçilerden çalışabilir izni alınmadan işçilerin üretime başlatılması çok büyük sakınca taşımaktadır. Bu denetimler yapılmadan yaşanacak her türlü üzücü olayın sorumluluğu işletme yöneticilerine, bilirkişilere, Çalışma ve Enerji bakanlıklarına aittir. Bu uyarımıza Türkiye halkı şahit olsun” dedi.

Diğer taraftan patlamanın meydana geldiği maden ocağına ilişkin valilik, soruşturma başlattı.

Sanki dün hiç patlama olmamış gibi işçiler bugün de madene indi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.