reklam
reklam

Seferihisar ve Payarık Kardeş Şehir Oluyor: Özbek Heyeti Seferihisar’ı Ziyaret Etti « İzmir Haber TV

18 Ekim 2024 - 07:43

Seferihisar ve Payarık Kardeş Şehir Oluyor: Özbek Heyeti Seferihisar’ı Ziyaret Etti

Seferihisar ve Payarık Kardeş Şehir Oluyor: Özbek Heyeti Seferihisar’ı Ziyaret Etti
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2024 - 12:58

Özbekistan’ın Semerkant vilayetinin Payarık ilçesi belediye başkanı ve kaymakamı Jabborov İsrail İsmailoviç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i ziyaret ederek iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasını teklif etti. İsmailoviç, Payarık’ta “Seferihisar Payarık” adlı bir kardeşlik bahçesi oluşturmayı ve Türk ve Özbek bayraklarını taşıyan bir kapı dikmeyi önerdi.

Ayrıca, Payarık’ta yapımı devam eden İmamı Buhari anıt yapısının Eylül ayındaki açılış töreninde İsmail Yetişkin’i misafir etmek üzere davet etti. Başkan Yetişkin ise Seferihisar’ı tanıtmak için Özbek heyetine Sığacık, Teos Antik Kenti, mandalina bahçeleri, jeotermal ve kurutma tesislerini, lavanta üretim yerlerini gezdirdi. Ayrıca, Seferihisar’ın Can Yücel Tohum Merkezi’nde hazırlanan içinde 40 ata tohumunun bulunduğu tohum sandığını Jabborov İsrail İsmailoviç’e hediye etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.