reklam
reklam

İzmir Körfezi İçin Acil Eylem Planı: Temizlik ve Şeffaflık Vurgusu « İzmir Haber TV

19 Eylül 2024 - 18:59

İzmir Körfezi İçin Acil Eylem Planı: Temizlik ve Şeffaflık Vurgusu

İzmir Körfezi İçin Acil Eylem Planı: Temizlik ve Şeffaflık Vurgusu
Son Güncelleme :

17 Eylül 2024 - 13:50

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Körfezi’ndeki kirliliği ele almak üzere düzenlenen Acil Eylem Planı toplantısında körfezin nasıl temizleneceğine odaklanacaklarını belirtti. Toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve 35 akademisyen yer aldı. Tugay, şeffaflık ilkesini vurgulayarak, bilimsel veriler ışığında kısa sürede sonuç almayı umduklarını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Varank, balık ölümlerinin ekosistem ve kıyı toplulukları açısından ciddi tehditler oluşturduğunu belirterek, Eylül sonuna kadar acil eylem planının açıklanacağını duyurdu. Bilim Kurulu, “İklim Değişikliği ve Doğa Temelli Çözümler”, “Atık Su Altyapısı ve Dereler” ve “Deniz Alanlarının Değerlendirilmesi” konularında çalışmalarını sürdürecek ve saha incelemeleri yapacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.