reklam
reklam

Menemen Belediyesi İşçileri İşten Çıkarılma Kararına Tepkili « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 02:39

Menemen Belediyesi İşçileri İşten Çıkarılma Kararına Tepkili

Menemen Belediyesi İşçileri İşten Çıkarılma Kararına Tepkili
Son Güncelleme :

03 Haziran 2024 - 12:33

Menemen Belediyesi’nde 375 İşçinin İşten Çıkarılması Protesto Edildi

Menemen Belediyesi’nde seçimlerin ardından 375 belediye personelinin işten çıkarılması, belediye binası önünde protesto edildi. İşsiz kalan çalışanlar, “Hani işçi dostuydun, işçi için canını verirdin?” diyerek Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a tepkilerini dile getirdi.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Erdal Kutlu, yaptığı açıklamada, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın seçim öncesi işçi sayısını artırdığını ancak seçimlerin ardından yüzlerce işçiyi işten çıkardığını belirtti. Kutlu, işten çıkarılmaların hukuksuz olduğunu vurgulayarak, işçilerin haklarının gasp edildiğini ifade etti.

Protesto sırasında işçilerin taleplerine dikkat çeken Kutlu, “Bayrama 15 gün kala İş Kanunu’nun 17. Maddesi gösterilerek hukuksuz bir şekilde tazminatsız olarak çalışanların işten çıkarıldığına” dikkat çekti. Ayrıca, maaşlarda gecikme yaşandığını ve vadesi gelen ikramiyelerin ödenmediğini belirterek, belediye yönetiminden bu yanlıştan dönülmesini istedi.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.