reklam
reklam

İZMİR-SELANİK SEFERLERİNE ’10 KASIM’ YOĞUNLUĞU « İzmir Haber TV

26 Nisan 2024 - 03:51

İZMİR-SELANİK SEFERLERİNE ’10 KASIM’ YOĞUNLUĞU

İZMİR-SELANİK SEFERLERİNE ’10 KASIM’ YOĞUNLUĞU
Son Güncelleme :

08 Kasım 2022 - 8:47

TÜRKİYE ve Yunanistan arasında ticaret ve turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan İzmir-Selanik feribot seferlerinde, ’10 Kasım’ yoğunluğu yaşanıyor.

TÜRKİYE ve Yunanistan arasında ticaret ve turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan İzmir- Selanik feribot seferlerinde, ’10 Kasım’ yoğunluğu yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde, Yunanistan’ın Selanik şehrinde doğduğu evde anmak isteyen İzmirliler, 8 Kasım’da İzmir’den Selanik’e yola çıkacak olan feribota rezervasyon yaptırdı. Feribotta yüzde 70’in üzerinde doluluk oranı yakalandı.

İzmir ile Yunanistan’ın Selanik şehri arasında başlayan seferler kapsamında ilk feribot 11 Ekim’de İzmir’e geldi. İki kenti birbirine bağlayan ‘dostluk hattı’, iki ülke arasındaki turizm ve ticaretin geliştirmesi hedeflendi. Levante Ferries şirketine ait ‘Smyrna di Levante’ adlı feribot, Selanik’ten İzmir’e yaptığı ilk seferinde 119 yolcu, 5 araç, 2 TIR ve 1 motosiklet yer alırken aradan geçen bir aylık süreçte ticari anlamda TIR sayılarında artış yaşandı. Öte yandan, İzmirliler, kasım ayında Selanik-İzmir feribot seferlerine ayrı bir ilgi gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde, Yunanistan’ın Selanik şehrinde doğduğu evde anmak isteyen İzmirliler, Selanik-İzmir feribot seferlerine rezervasyon yaptırdı. 8 Kasım saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e hareket edecek olan feribotta yüzde 70’in üzerinde doluluk oranı yakalanırken, 948 yolcu taşıma kapasitesine sahip feribota 689 kişi rezervasyon yaptırdı.

‘DOSTLUK HATTI’NDA 10 KASIM İLGİSİ

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım’a yönelik İzmir’den Selanik’e yoğun bir talep geldiğini belirten şirket ortağı ve İzmir temsilcisi Serap Biçer, “Özellikle 10 Kasım için yoğun bir talep alıyoruz. İzmir’e yerleşmiş olan hatta İstanbul’daki acentelerden rezervasyonlarımızı tamamladık. 8 Kasım’da saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e yola çıkacak olan gemimizde 446 satışlı bilet, 243 acentalardaki rezervasyon ile toplam 689 kişi rezervasyon yaptırdı. Yolcu taşıma anlamında yüzde 70’in üzerinde doluluk oranını yakaladık. Oldukça yüksek talep olduğunu gördük. Gelecekte dönemde de bunun artacağını düşünüyorum. 10 Kasım’da Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edip, Selanik’i görmek isteyen çok sayıda insan var. Turizm acentelerinden paket programlar konusunda yoğun bir talep aldık” dedi.

TİCARİ TIR TAŞIMACILIK ARTTI

Selanik-İzmir hattında 10 Ekim’de başlayan ilk sefere göre ticari anlamda TIR sayılarında artış yaşandığına dikkati çeken Biçer, “10 Ekim’de Selanik’ten yola çıkan gemimiz 11 Ekim sabahı İzmir Alsancak Limanı’na geldiğinde, yaklaşık 70 yolcuyla gelmişti. 5 tane TIR, 7-8 tane de araç vardı. O günden bu yana ticari anlamda yüksek montajlı bir talebin olduğunu gördük. Seferlerde TIR sayılarımız 30-35’in altına inmiyor. 8 Kasım’da İzmir’den Selanik’e hareket edecek olan feribotta 54 araç var ve bunların 37’sini TIR oluşturuyor. Bireysel tarafta da özellikle yurt dışından gelen gurbetçilerimizin Alsancak’a yoğun talebiyle karşılaştık” diye konuştu.

Kaynak: DHA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.