reklam
reklam

Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu « İzmir Haber TV

23 Nisan 2024 - 20:56

Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu

Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu
Son Güncelleme :

19 Kasım 2021 - 8:53

İzmir’de 78 yıl önce üretime başlayan Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı aşabilmek için konkordato talebinde bulundu. Şirketin ve ortakların dosyalarını inceleyen mahkeme, üç aylık “geçici mühlet” kararı verirken, şirketin bu süreçte alacak ve borç dengesini sağlamaya çalışacağı kaydedildi. Firma 2015 yılında da ekonomik sıkıntıya girip iflas erteleme talebinde bulunmuştu.

78 yıl önce İzmir Karşıyaka’da üretime başlayan ve Türkiye’de bilinen bir marka olan Yazgan Şarapçılık, ekonomik darboğazı aşabilmek için konkordato talebinde bulundu. İzmir 2’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket ve ortaklarının dosyaları incelendi. Mahkeme, şirket ve ortakları için üç aylık ‘geçici mühlet’ verdi.

MÜHLET KARARI 4 ORTAĞA AYRI AYRI UYGULANACAK

Geçici mühlet kararının, Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yazgan Şarapçılık ve Pazarlama Limited Şirketi ile birlikte ortaklar Cengiz Yazgan, Mehmet Ferit Okyay, Mehmet Selim Yazgan ile Murat Yazgan için ayrı ayrı uygulanması kararlaştırıldı. Şirket, geçici mühlet sürecinde alacak ve borç dengesini sağlamaya çalışacak. Mahkeme de buna göre konkordato talebini ret ya da kabul edecek.

DAHA ÖNCE DE İFLAS ERTELEME TALEP ETMİŞTİ

Yazgan Şarapçılık, 2015 yılında da ekonomik sıkıntıya girip iflas erteleme talebinde bulunmuştu. İzmir 4’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, 20 Kasım 2015 tarihinde, Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için iflas erteleme kararı vermişti. Şirketin yetkili temsilcilerinin, borç yapma ve mal varlığını eksiltebilecek işlemleri kayyum onayına bağlı tutulmuştu.

Yazgan Şarapçılık, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle konkordato talebinde bulundu

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.