reklam
reklam

İzmir Devlet Tiyatrosu “Lysistrata”yı sahneye koyacak « İzmir Haber TV

20 Nisan 2024 - 19:11

İzmir Devlet Tiyatrosu “Lysistrata”yı sahneye koyacak

İzmir Devlet Tiyatrosu “Lysistrata”yı sahneye koyacak
Son Güncelleme :

16 Ocak 2023 - 14:43

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu yıl repertuvarına aldığı Aristophanes’in “Lysistrata” adlı oyununu, Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesinde izleyiciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu yıl repertuvarına aldığı Aristophanes’in “Lysistrata” adlı oyununu, Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesinde izleyiciyle buluşturacak.

Prömiyeri yarın saat 20.00’de yapılacak oyunun provalarında AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Sabri Özmener, 2022-2023 repertuvarına dünya klasiklerinden bir oyunu dahil ettiklerini, Aristophanes’in ilk komedyası olan Lysistrata’yı 2-3 sezon kapalı gişe oynayacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Oyunun, Ege’yi ve kadınların isyanını anlattığını belirten Özmener, “Savaş karşıtı bir oyun ve bu dünyayı kadınların sevgisi düzeltecek, kurtaracak diye düşünüyoruz. Kadınların bu konuyla ilgili buldukları çareyi nasıl hayata geçirdiklerini görüyoruz. Oyunun sonunda gülüyoruz ağlanacak halimize desek de biz bir kısa beyan sunuyoruz ve ‘arif olan anlar’ diyoruz. Milattan önce 450 yılında yazmış, 2023 yılında daha çok geçerli ve o yüzden biz de buradan tüm dünyaya barış diyoruz, zeytin dalımızı uzatıyoruz.” diye konuştu.

Oyunu seyircilerin beğeneceğini umduğunu, açık havada sunumuyla ilgili planlamalar yapıldığını da belirten Özmener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seyircinin teveccühüne, sevmesine bağlı ama biz bu oyunu 2-3 sezon kapalı gişe oynarız diye düşünüyoruz. Hatta çok kesin olmamakla beraber buradan bir haber de vereyim; İzmir Kültür Yolu Festivali kapsamında oyun, açık havada da oynayacak. İzmir’in güzel antik bölgelerinde de yer alacak. Zamanı geldiğinde bu programlar açıklanacak. Bakanlığımızın girişimleriyle yapılan birtakım çalışmalar var ve belki başka yerlere de turne yapabilir.”

Kaynak: AA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.