reklam
reklam

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor « İzmir Haber TV

20 Nisan 2024 - 01:19

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor
Son Güncelleme :

17 Kasım 2022 - 8:08

Efes Selçuk Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde çiftçilere yönelik verilen eğitimler devam ediyor.

Efes Selçuk Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde çiftçilere yönelik verilen eğitimler devam ediyor.

Efes Selçuk Belediyesi tarafından tohum merkezi, tarım müzesi, toprak okulu, toprak kütüphanesi, sera ve üretici pazarını da içeren bir proje olarak hayata geçirilen Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde çiftçilere yönelik eğitimler sürüyor. Çiftçiler, zeytin ağacı budamanın ardından bu kez nar ağacı için eğitim aldı. Nar ağacının genel özellikleri, tescillenmiş nar çeşitleri, uygulanan budama yöntemleri ve uygulama konusunda dikkat edilmesi gerekenler, ziraat yüksek mühendisi Deniz Aksoy tarafından anlatıldı.

HER CUMA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Tarım ekonomisinin ve üreticinin güçlendirilmesi amacıyla Ziraat Mühendisleri Odası ve Selçuk Belediyesi arasında hayata geçen ilk bütünsel iş birliği protokolünün sonucunda başlayan eğitimler, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde kasım ayı süresince her cuma 10: 00-17: 00 arasında devam edecek.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde 18 Kasım 2022 Cuma günü şeftali ağacı budama eğitimi, 25 Kasım 2022 Cuma günü ise mandalina ağacı budama eğitimi verilecek. Ücretsiz eğitimlere katılmak isteyen üreticilerin SELBİM üzerinden 444 8 892 veya 0232 892 69 25/394 numaralı telefonlar üzerinden bilgi alarak eğitim için kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

Kaynak: ANKA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.