reklam
reklam

Down sendromlu Selin kalpleri ısıttı « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 06:43

Down sendromlu Selin kalpleri ısıttı

Down sendromlu Selin kalpleri ısıttı
Son Güncelleme :

21 Mayıs 2024 - 19:30

Ege Üniversitesi (EÜ) Engelsiz Ege Birim Koordinatörlüğü tarafından “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında, Karşıyaka İşitme Engelliler Spor Kulübü Takımı ile Ege Üniversitesi Masterlar Futbol Takımı arasında dostluk maçı düzenlendi. “Sporda Engel Yok” sloganıyla gerçekleştirilen bu dostluk maçında oynayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın attığı gol sırasında EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencisi down sendromlu Selin Durgut’un desteği ve gol sonrası sevinci büyük duygular uyandırdı.

Maç sonrasında yapılan açıklamalarda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, dünya genelinde her yıl engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Ege Üniversitesi olarak, yaşamın her alanında, özel bireylerle dayanışma içinde olmayı ve daha duyarlı bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Rektör Budak, Engelsiz Ege Birim Koordinatörü tarafından düzenlenen bu anlamlı dostluk maçında attığı gol sırasında öğrencisi Selin Durgut’un kalpleri ısıtan gol sevincinin herkesi duygulandırdığını vurgulayarak, sevgi ve mutluluğun engelsiz bir şekilde paylaşılabileceğini hatırlattığı için Selin’e içten teşekkürlerini iletti. Ayrıca, tüm özel bireylerin Dünya Engelliler Haftasını tebrik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.