reklam
reklam

Japonlara ve Dünyaya Karate Dersi Verdik « İzmir Haber TV

2 Mayıs 2024 - 11:27

Japonlara ve Dünyaya Karate Dersi Verdik

Japonlara ve Dünyaya Karate Dersi Verdik
Son Güncelleme :

03 Kasım 2023 - 8:32

24-29 Ekim 2023 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ de düzenlenen 26. Dünya Karate Şampiyonasında Karate A Milli Takımı, Büyükler Dünya Karate Şampiyonasında tarih yazarak rekora imza attılar.

 

103 ülkenin yarıştığı Dünya Karate Şampiyonasında 2 Altın 2 Gümüş 2 Bronz madalya kazanarak böylece 2014 yılından beri büyükler dünya şampiyonasında hiç altın madalya kazanamayan milli takımımız Macaristan’da ülkemize 4 final yapıp 2 Altın 2 Gümüş 2 Bronz Madalya kazandıran milli gururlarımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kutladı. 85 milyonun gurur kaynağı olan A Milli Takımımız, başarısının ardından açıklama yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Sayın Av Dr Aslan Abid UĞUZ:

” BAŞARACAĞIZ demiştim. uzun kamp süresince yakından takip ettiğim A Milli Takımımız, başkanıyla teknik ekibiyle yönetimiyle tek vücut olarak birlik beraberlik içinde çok çalışarak sonuca ulaştık. ”

 

Karatenin anavatanı Japonları geçtik. Bir çok iddalı Avrupa ülkesini geride bırakarak 103 ülke içinde 3 olmak çok büyük başarı. Aslında 4 değil 7 finale doğru gidiyorduk 4 de kaldık. Şansızlıklar olmasına rağmen, tarihi bir rekor kırarak ülkemize 6 madalya kazandırmamızın mutluluğunu yaşadık. Başkanı olduğum karate camiamız biliyor. Zor şartlarda büyük başarılara imza atan tüm ekibimi kutlarım. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. İnşallah Tiflis’te yapılacak Avrupa Karate Şampiyonasında rekorlar geleceğine inanıyorum.

Ayrıca Dünya Şampiyonasında Türk hakemlerimizi 8/8 başarısından dolayı kutlarım. 8 hakemimiz sınava girdi 8’i de başarılı oldu ve böylece Dünya Karate Şampiyonasında 12 Türk hakemi görev yaptı. Bu da ülkemiz için gurur kaynağı.

Madalyalarımız Türk Halkımıza Armağan olsun

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.