reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları, Kırsalda Sanatı Hayata Taşıyor « İzmir Haber TV

25 Ekim 2024 - 00:18

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları, Kırsalda Sanatı Hayata Taşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları, Kırsalda Sanatı Hayata Taşıyor
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 7:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları, sanatı kırsal alanlara taşıyarak birçok insanın yaşamını dönüştürüyor. Gönüllü oyuncularıyla 125 gösteri düzenleyen ve 17 bin izleyiciye ulaşan projeyle, köy kadınları artık kahvehanelerde tiyatro oyunu sahneleyebiliyor.

Köy Tiyatroları Koordinatörü Vedat Murat Güzel, tiyatro disiplinlerini köylülerin kültürel zenginliklerine uyarlayarak büyük bir değişim sağladıklarını ifade etti. Tiyatro, kadınların toplumsal hayata daha aktif katılmalarını teşvik ederken, birçok katılımcı, sanatın iyileştirici gücünü birebir deneyimlediğini belirtti.

Proje, özellikle kadınların yoğun katılımıyla dikkat çekiyor. Katılımcılar, tiyatronun sağladığı cesaretle günlük yaşamlarında da değişim yaşıyor. Ürkmez Köy Tiyatrosu’na katılan Ayşe Duruk, “Kahvenin önünden geçmeye çekinirdik, şimdi orada tiyatro oynuyoruz,” dedi.

Tiyatro, katılımcılara yurtdışı turneleri ve ödüller kazandırırken, sahne deneyimi bazı kadınların yaşamlarını olumlu yönde etkiliyor. Emine Kır, 74 yaşında sahneye çıkarak hastalıklarının iyileştiğini ve mutluluğunu paylaştı. Tiyatro oyuncularından Müjgân Hasdemir ise, sahnenin kendisine yaşam sevinci kattığını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeleri, köylüler arasında sanatı yayarak toplumsal yaşamda önemli değişimlere öncülük ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.