reklam
reklam

İzmir Urla’da Orman Yangını Nedeniyle 120 Konut Tahliye Edildi « İzmir Haber TV

20 Eylül 2024 - 01:43

İzmir Urla’da Orman Yangını Nedeniyle 120 Konut Tahliye Edildi

İzmir Urla’da Orman Yangını Nedeniyle 120 Konut Tahliye Edildi
Son Güncelleme :

31 Temmuz 2024 - 17:20

İzmir’in Urla ilçesinde, 11.40 sularında Çeşmealtı Mahallesi’nde başlayan orman yangını nedeniyle iki site tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının etkisiyle 120 konutun bulunduğu Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri boşaltıldı.

Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve bölgeden kilometrelerce uzaktan görüldü. Ekipler, yangını kontrol altına almak için 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile müdahale ediyor.

Tahliye edilen Zeytinliköy sitesinin yöneticisi Cihangir Selen, “Çok ciddi bir duman riski var. O nedenle kesinlikle durulmaması isteniyor” dedi. Site sakini 70 yaşındaki Salih Parıltı ise, “Evlerimiz tamamen boşaltıldı. Rüzgar yangını ilerletiyor, ama inşallah siteye ulaşmaz” şeklinde konuştu.

Yangın ayrıca, ormanlık alanda bulunan bir arıcının arı kovanlarına da zarar verdi. Arıcı, “Kovanlarımız yandı, arılarımız telef oldu. Arılar sigortalı ama can kaybı yaşandıktan sonra sigorta neye yarar” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.