reklam
reklam

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencileri, Lojistik Vaka Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu « İzmir Haber TV

23 Ekim 2024 - 15:30

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencileri, Lojistik Vaka Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencileri, Lojistik Vaka Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu
Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 7:30

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk ve Nazım Berktuğ Aşer, bu yıl 21’incisi düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda Türkiye ikinciliğini elde etti. Gençler, Asya ülkelerinde sıkça tüketilen mavi kabuklu yengecin hızlı ve maliyet etkin bir şekilde taşınmasına dair geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle dikkat çekti.

Lojistik Derneği (LODER) ve Mars Logistics iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye genelinden çok sayıda proje katıldı ve yarışma 3 farklı kategoride yapıldı. İEÜ öğrencileri, lojistik kelimesini içeren lisans programlarında eğitim görenlerin yer aldığı A kategorisinde yarıştı.

Ödül almak için titiz bir çalışma yürüten öğrenciler, teorik bilgilerini pratiğe dökerek etkili çözümler geliştirdi. Analitik düşünme, problem çözme, tedarik zinciri ve depo yönetimi gibi konularda titizlikle çalışarak vaka çalışmalarını tamamlayan gençler, ödülü İzmir’e getirmeyi başardı.

Ödül almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, “Birinciliği bekliyorduk ama az bir farkla bunu kaçırdık. İkincilik de kötü değil. Yarışma bize tecrübe ve kendimizi test etme açısından çok şey kattı. Zaman yönetimi ve stres yönetiminin önemini daha iyi kavradık” dedi.

İEÜ Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Özpeynirci, lojistik ve tedarik zinciri alanında donanımlı bireylere olan ihtiyacın arttığını vurgulayarak, “Lojistik yönetimi konusunda doğru kararlar almak bir işletme için son derece önemlidir. Pandemi, ekonomik krizler ve doğal afetler, lojistik yönetiminin önemini yeniden hatırlattı. Bu noktada öğrencilerimizin başarıları, aldıkları dünya standartlarındaki eğitimle doğru orantılı” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.