reklam
reklam

LOGISTECH Fuarı’nda Türkiye’nin Lojistik Geleceği Masaya Yatırıldı « İzmir Haber TV

19 Eylül 2024 - 19:32

LOGISTECH Fuarı’nda Türkiye’nin Lojistik Geleceği Masaya Yatırıldı

LOGISTECH Fuarı’nda Türkiye’nin Lojistik Geleceği Masaya Yatırıldı
Son Güncelleme :

13 Eylül 2024 - 13:14

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve İZFAŞ tarafından düzenlenen LOGISTECH-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, 11-13 Eylül tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştiriliyor. Üçüncüsü düzenlenen fuarın en dikkat çekici etkinliklerinden biri, Türkiye’nin lojistik performansını ve küresel aktarma merkezi olma potansiyelini artırmak için yapılan Başkanlar Oturumu oldu.

Oturum, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik’in başkanlığında gerçekleştirildi. Konuşmacılar, Türkiye’nin lojistik altyapı yatırımlarının tamamlanmasının önemine vurgu yaparak, dijital teknoloji ve yeşil dönüşüm ile coğrafi avantajın nasıl fırsata çevrilebileceğini ele aldı.

Öne Çıkan Konuşmalar:

  • Ahmet Kaya (THY Kargo Satış Başkan Yardımcısı): Kaya, e-ticaretin pandemi sonrası artışı ve hava kargo taşımacılığı üzerindeki etkilerine değindi. Türkiye’nin coğrafi konumunun tedarik akışında önemli bir rol oynadığını belirterek, İstanbul Havalimanı’nın dünya çapında önemli bir merkez haline geldiğini ve THY’nin geniş uçuş ağı ile Türkiye’nin dış ticaret kapasitesini artırma konusunda kritik bir rol oynadığını ifade etti.
  • Bilgehan Engin (UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı): Engin, pandeminin küresel tedarik zincirlerindeki kırılmalarının Türkiye’ye yeni roller biçtiğini belirtti. Türkiye’nin, demiryolu yatırımları ve transit taşımacılığın teşvik edilmesiyle elde ettiği avantajları nasıl nakde çevirebileceğini ve bölgesel gücünü nasıl sağlamlaştırabileceğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksi’nde hedefine ulaşabileceğini vurguladı.
  • Hamdi Erçelik (TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı): Erçelik, limanların dijital ve yeşil dönüşümünün önemine dikkat çekti. Türkiye’nin kıyı yapısının zengin olduğunu ancak liman sayısının sınırlı olduğunu belirterek, dijitalleşmenin limanları daha verimli çalıştırmak için elzem olduğunu söyledi. Ayrıca, Alsancak Limanı’nın şehrin dokusundaki ticari kimliğine devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
  • Şükriye Vardar (DND Yönetim Kurulu Başkanı): Vardar, Türkiye limanlarının dünya ile rekabet edebilecek seviyede olduğunu ve ilk 100 liman arasında dört Türk limanının yer aldığını belirtti. Kapasite ve verimliliğin artırılması gerektiğine, özellikle derin su hattı inşası ve çeşitli ulaşım bağlantılarının kritik öneme sahip olduğuna değindi.

Başkanlar Oturumu, Türkiye’nin lojistik sektöründeki fırsatları ve zorlukları masaya yatırarak, ülkenin bu alandaki küresel rolünü güçlendirmek için yapılması gerekenleri detaylandırdı. Fuar, sektördeki paydaşların ve uzmanların bu konuları ele alması açısından önemli bir platform sundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.