reklam
reklam

AFAD Başkanı Okay Memiş: İzmir’deki Yangınlarda 142 Yapı Zarar Gördü, 4.700 Kişi Tahliye Edildi « İzmir Haber TV

20 Eylül 2024 - 01:26

AFAD Başkanı Okay Memiş: İzmir’deki Yangınlarda 142 Yapı Zarar Gördü, 4.700 Kişi Tahliye Edildi

AFAD Başkanı Okay Memiş: İzmir’deki Yangınlarda 142 Yapı Zarar Gördü, 4.700 Kişi Tahliye Edildi
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2024 - 12:54

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı’nda dört gün süren orman yangınının ardından, AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Memiş, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, İzmir, Manisa, Aydın ve diğer illerde etkili olan yangınlarda toplam 142 yapının zarar gördüğünü belirtti. Bu yapılardan 11’inin tamamen yıkıldığını, 91’inin ağır hasar aldığını, 39’unun ise az hasarlı olduğunu ifade etti. İzmir’de konut, iş yeri ve tarım zararlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Memiş, yangınların yoğun olduğu bölgelerde, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezlerinin 7/24 çalıştığını, yangınlara 5.901 personel, 2.533 araç, 450 arazöz, 613 su tankeri, 27 uçak ve 72 helikopter ile müdahale edildiğini vurguladı. Yangınlar nedeniyle ülke genelinde toplam 4.700 vatandaşın güvenli yerlere tahliye edildiğini söyledi.

Yangınların Yüzde 90’ı İnsan Kaynaklı

Başkan Memiş, yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu belirterek, ormanlara bitişik alanlarda ruhsatsız yapılaşmalara ve dere yataklarına ruhsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Memiş, “Afet risk azaltmasında can kaybı yaşanmaması birinci önceliğimizdir. Risk azaltmak geniş kapsamlı bir görevdir ve vatandaşların duyarlı olması gerekmektedir” dedi.

İzmir Valisi Süleyman Elban: “Önceliğimiz Vatandaşın Yaralarının Sarılması”

İzmir Valisi Süleyman Elban ise yangınlarda 45 binanın hasar gördüğünü belirterek, yangınların kontrol altına alındığını, hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Vali Elban, İzmir’deki yangınlara dair 7 kişinin gözaltında olduğunu ve bazı yangınların elektrik tellerinin kopmasından kaynaklandığını ifade etti. Elban, vatandaşların yaralarının hızla sarılması için yardımların en kısa sürede ulaştırılacağını belirtti.

Yangınların genellikle ihmal, özensizlik ve dikkatsizlik nedeniyle çıktığını söyleyen Elban, hafta sonuna kadar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.