reklam
reklam

İzmir’de Korkunç Yangında Aileler Canlarını Korku Dolu Anlarla Kurtardı « İzmir Haber TV

20 Eylül 2024 - 01:09

İzmir’de Korkunç Yangında Aileler Canlarını Korku Dolu Anlarla Kurtardı

İzmir’de Korkunç Yangında Aileler Canlarını Korku Dolu Anlarla Kurtardı
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2024 - 10:00

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen büyük yangın, Bayraklı’da bulunan evlerde büyük hasara yol açtı. Yangın sırasında alevler arasında kalan aile bireyleri, korku dolu anları anlattı.

Yangının başladığı anları aktaran acılı ağabey Ümit Çetin, yaşananları şu şekilde ifade etti: “Yanan ağaçlardan fırlayan kozalaklar, yerlerdeki kuru otları tutuşturdu ve tandırın da yanmasıyla alevler önce baba evine, ardından arazideki kütüklere ve paletlere sıçrayarak hemen alt kısımda bulunan kardeşimin evini sardı. Karşı taraftaki evdeydim, aniden arka tarafta kızıl duman oluştuğunu görünce ateşin geldiğini hissettim. Oradan buraya koştuğumda kozalaklar kuru otlar, paletler ve kütükleri tutuşturmuştu. Alevlerin önünü alamadık ve iki çatıyı da aynı anda alevler sardı. Herkes kendi evinin çatısını kurtarmaya çalıştı. Kıyamet gibi bir manzara vardı.”

Evdeki gelinini, yeğenlerini, annesini ve kız kardeşini alevlerin arasından kurtaran Çetin, “Onları çıkarmaya çalışırken alevler evi teslim aldı. Tek başımıza küçücük bir hortumla yangını söndüremedik. 2 yeğenim, gelinim, annem ve kız kardeşimi çıkardım. Hatta 10 saniye daha geç kalsaydım, gelinim ve kız kardeşim tamamen kül olacaktı. Çünkü, duman her yeri sarmıştı. Gelinim camları ve kapıları kapatmış, sesimizi duymamıştı. Onları bireysel olarak çıkarmamış olsak, alevlerin geldiğinden haberleri dahi olmayacaktı. Çatıyı söndürmeye çalışırken ayaklarım yandı. Bu mahallede 30-40 tane ev yandı” şeklinde konuştu.

Evli ve 2 çocuk babası Şahin Çetin ise, yangının ardından yaşadıklarını şöyle anlattı: “Baba evinde 7 kişi, aşağıdaki kendi evimde ise eşim, 2 çocuğum ve ben vardık. Çocuklarım içerde yatıyordu, onları kurtarabildik. Eşyalarımız ve birikimlerimiz tamamen yandı. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. Sokakta sabahladık, kalacak yerimiz yok. 2 kardeşim yangını söndürmeye çalışırken dumandan etkilendi ve vücutlarında yanıklar oluştu. Çocukları kurtarırken üstten ateş parçaları düşüyordu. Şu anda zor bir durumdayız.”

Yangın sonrası zarar gören mahalle sakinleri, yardım çağrısında bulunarak destek beklediklerini ifade ettiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.