reklam
reklam

İzmir’de Yol Kontrolünden Kaçan Şüphelilerle Polis Arasında Kovalamaca Yaşandı: Bir Şüpheli Hayatını Kaybetti, Bir Polis Bıçaklandı « İzmir Haber TV

25 Nisan 2024 - 10:27

İzmir’de Yol Kontrolünden Kaçan Şüphelilerle Polis Arasında Kovalamaca Yaşandı: Bir Şüpheli Hayatını Kaybetti, Bir Polis Bıçaklandı

İzmir’de Yol Kontrolünden Kaçan Şüphelilerle Polis Arasında Kovalamaca Yaşandı: Bir Şüpheli Hayatını Kaybetti, Bir Polis Bıçaklandı
Son Güncelleme :

03 Aralık 2022 - 6:01

İzmir Karşıyaka’da yol uygulamasından kaçan şüpheli 3 kişi ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Ekiplerin yakaladığı şüphelilerden biri polis memurunu bıçakladı. Çıkan arbedede polis memurunun tabancasının ateş alması sonucu şüpheli B.A. (47) vücuduna isabet eden mermi ile hayatını kaybetti. İzmir Valiliği olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İzmir Karşıyaka’da yol uygulamasından kaçan şüpheli 3 kişi ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Ekiplerin yakaladığı şüphelilerden biri polis memurunu bıçakladı. Çıkan arbedede polis memurunun tabancasının ateş alması sonucu şüpheli B.A. (47) vücuduna isabet eden mermi ile hayatını kaybetti. İzmir Valiliği olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İddiaya göre olay dün gece 03.30 sıralarında Karşıyaka’da polisin yol uygulaması sırasında yaşandı. Dur ihtarına uymayıp araçlarıyla kaçan şüpheliler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis, Çiğli Sasalı mevkiinde aracı yakalarken, şüphelilerden E.A. (38) ve M.K. (46) araçtan indirilerek kontrol altına alındı. Aracın ön yolcu koltuğundaki B.A. (47) ise uyarıya rağmen inmek istemedi. Bunun üzerine polis, havaya bir el uyarı ateş açtı. Şüpheli B.A., kendisini araçtan indirmeye çalışan bir polis memuruna bıçakla saldırdı. Arbedede B.A., polisin ateş alan tabancasından çıkan mermi ile karın boşluğundan yaralanarak olay yerinde hayatını kaybetti. Polis memuru da karın bölgesinden bıçakla yaralandı.

İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. Valilik açıklaması şöyle:

“Karşıyaka ilçesinde 02.12.2022 günü saat 03.30 sıralarında yol uygulaması yapan resmi polis ekipleri, şüpheli bir aracı durdurmaya çalışmış, dur ihtarına uymayan şüpheli araç kaçmaya başlamıştır. Polis ekipleri, sirenleri açık şekilde, Karşıyaka ilçesinden Sasalı mevkisine kadar kovalamaca neticesinde aracı yakalamış, araç içerisinde bulunan şoför E.A. (38) ve arka koltukta oturan M.K. (46) araçtan inmelerini takiben yakalanarak muhafaza altına alınmıştır.

Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan B.A. (47) ise uyarıya rağmen araç kapısı açık şekilde beklemiş, görevli memurun, şahsa ellerini göstermesi ve araçtan çıkması yönündeki ikazlarına rağmen ısrarla araçtan inmemiştir. Sağ elini belinin arkasında saklaması sebebiyle görevli memur tarafından olası silahlı saldırı ihtimali göz önünde bulundurularak, havaya bir el uyarı ateşi açılmıştır. Devamında görevli memur şüpheli şahsı araçtan indirmek için müdahale ettiği esnada şahıs bıçakla polis memuruna saldırmıştır. Yaşanan boğuşmada görevli memurun silahı bir el ateş almış ve şüpheli şahıs sol karın boşluğundan yaralanmış, görevli memur ise karın bölgesinden kesi suretiyle yaralanmıştır. Şüpheli şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

Kaynak: ANKA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.