reklam
reklam

Zeytinyağı İhracatında Yasağa Tepki: “Hemen Kaldırılmalı!” « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 06:47

Zeytinyağı İhracatında Yasağa Tepki: “Hemen Kaldırılmalı!”

Zeytinyağı İhracatında Yasağa Tepki: “Hemen Kaldırılmalı!”
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2024 - 10:22

Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün önde gelen 20 kurumu, 1 Ağustos 2023 tarihinde dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen yasağın hala kaldırılmamasına tepki gösterdi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda yayımlanan ortak bildiride, yasağın derhal kaldırılması çağrısı yapıldı.

Bildiride, 2023-24 sezonunda Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin belirlediği 185 bin ton rekolteye ek olarak devir stokları ve Suriye’den gelen zeytinyağıyla birlikte 385 bin ton zeytinyağı arzı oluştuğu belirtildi. Ancak, yasağın devam etmesi nedeniyle sektörün yaklaşık 400 milyon avro civarında bir kayıp yaşadığı vurgulandı.

Buna ek olarak, iç piyasadaki fiyatların yükselmesine rağmen yasağın beklenen etkiyi göstermediği ve ihracatçıların zarar gördüğü ifade edildi. Bildiride, Türkiye’nin zeytinyağı stoklarının hızla arttığı ve bu durumun sektör için ciddi bir tehdit oluşturduğu da belirtildi.

Toplantıya imza atan kurumlar arasında Akhisar Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi gibi önemli kuruluşlar bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.