reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Gençlere Halk Oyunları Eğitimi Veriyor « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 03:26

Selçuk Belediyesi Gençlere Halk Oyunları Eğitimi Veriyor

Selçuk Belediyesi Gençlere Halk Oyunları Eğitimi Veriyor
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 8:46

Gençlerin halk oyunlarına olan ilgisinin artmasıyla birlikte Selçuk Belediyesi, bu kültürel mirası yaşatmak adına önemli bir rol üstleniyor. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in desteklediği halk oyunları, ulusal bayramlarda, şenliklerde ve özel günlerde gençler tarafından önemli bir kültürü yaşatıyor.

Selçuk Belediyesi desteğiyle halk oyunları eğitmeni Ulaş Erol koordinatörlüğünde Gökçealan ve Çamlık köylerindeki öğrenciler başta olmak üzere, ilçe merkezinde birçok gençlere halk oyunları eğitimi veriliyor. Ege yöresine özgü hareketli ve keyifli figürler, gençlerle buluşturularak geleneksel kültürün sürdürülmesine katkı sağlanıyor.

Ulaş Erol, Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni olarak 400’ün üzerinde gençle kültürlerini yaşattıklarını belirtiyor. Özellikle Gökçealan ve Çamlık köylerindeki okullardan gelen talepler doğrultusunda gençlere halk oyunları eğitimi verildiğini vurguluyor. Gençlerin halk oyunlarına ilgisinin son yıllarda arttığını ifade eden Erol, belediye tarafından ücretsiz olarak sunulan bu eğitimlere katılımın son derece önemli olduğunu dile getiriyor.

Halk oyunlarının yanı sıra modern dans eğitimlerinin de verildiğini belirten Ulaş Erol, Efes Selçuk Belediyesi’nin destekleriyle bu eğitimlerin keyifle devam ettiğini söylüyor. 400’den fazla gencin katıldığı kurslarla kültürel mirasın yaşatıldığını ve gençlerin geleneksel figürleri mükemmel koreografilerle buluşturduğunu vurguluyor. Bu bağlamda, kültürel kimliğin önemli bir parçası olan halk oyunlarına destek veren Filiz Ceritoğlu Sengel’e teşekkürlerini iletiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.