reklam
reklam

İzmir’de Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Yeniden Fiyat Ayarlaması Yapılacak « İzmir Haber TV

27 Temmuz 2024 - 16:54

İzmir’de Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Yeniden Fiyat Ayarlaması Yapılacak

İzmir’de Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Yeniden Fiyat Ayarlaması Yapılacak
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 8:45

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, haziran ayı içerisinde İzmir’de taksi ücretlerine yeniden fiyat ayarlaması yapılacağını açıkladı. Anık, bu fiyat düzenlemesinin vatandaşı ve esnafı mağdur etmeyecek şekilde olacağını belirtti.

İzmir’de en son 2023 yılının temmuz ayında taksi ücretlerinde değişiklik yapılmıştı. Şimdi ise 10 ay sonra bir kez daha taksi ücretlerine fiyat ayarlaması planlanıyor. Bu değişiklik sonrasında taksimetrelerde güncelleme yapılacak.

Başkan Anık, henüz rakamların netleşmediğini ancak uygun bir fiyat ayarlaması yapacaklarını ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne müracaatlarını yapacaklarını ifade etti. Rakamların belirlenmesi için alternatifler üzerinde tartışmalar yapacaklarını ve daha sonra teknik detaylara geçeceklerini söyledi.

Anık, maliyetlerin yükseldiğini ancak bunun tamamını vatandaşın sırtına yüklemeyeceklerini vurguladı. Maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak uygun bir fiyat ayarlaması yapacaklarını dile getirdi.

Ayrıca, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın korsan taşımacılıkla mücadele ettiğini ve son bir ay içinde yaklaşık 24 korsan aracın kapatıldığını belirtti. Anık, bu konuda yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğini ve müşterilere de caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.