reklam
reklam

EGİAD Üyeleri Bakü’de İş Dünyasıyla Buluştu « İzmir Haber TV

19 Mayıs 2024 - 07:26

EGİAD Üyeleri Bakü’de İş Dünyasıyla Buluştu

EGİAD Üyeleri Bakü’de İş Dünyasıyla Buluştu
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 11:15

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nun organizasyonuyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret ederek önemli temaslarda bulundu. 52 kişilik heyet, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamak üzere bu önemli şehre bir iş gezisi düzenledi.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Bakü’nün hızla gelişen ekonomisi ve iş fırsatlarına dikkat çekerek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin derinleştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Heyet, farklı sektörlerden katılımcılarla gerçekleştirilen iş görüşmeleri ve deneyim paylaşımı toplantılarıyla Bakü iş dünyasının nabzını tuttu.

EGİAD’ın Bakü ziyareti sadece iş bağlantılarıyla sınırlı kalmadı. Türk Devletleri Ekonomi Forumu 2024’e de katılan heyet, Türk dili konuşulan ülkeler arasındaki ticaretin geliştirilmesini, yatırımların artırılmasını ve bölgesel iş birliğinin güçlenmesini amaçlayan önemli bir platformda yer aldı.

Ayrıca, EGİAD üyeleri, Azerbaycan’da sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayan STP-Sumgayıt Teknoparkı’nı ziyaret etti. Rafineri ve iş tesislerinde yapılan incelemeler, işbirliği olanaklarını daha da genişletme yolunda önemli adımlar attı.

Bakü ziyareti kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Azerbaycan – Türkiye İş Adamları Derneği (ATİB) ile de görüşmeler gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapılan bu buluşmalar, gelecekteki işbirliği fırsatlarını artırmayı amaçladı.

EGİAD’ın Bakü ziyareti, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlenmesine ve ekonomik iş birliğinin daha da derinleşmesine önemli bir katkı sağladı.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN