reklam
reklam

İzmir’de 57’si çocuk 159 düzensiz göçmen kurtarıldı « İzmir Haber TV

28 Nisan 2024 - 08:46

İzmir’de 57’si çocuk 159 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir’de 57’si çocuk 159 düzensiz göçmen kurtarıldı
Son Güncelleme :

21 Şubat 2024 - 9:09

İzmir’in Karaburun ve Foça ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 57’si çocuk toplam 159 düzensiz göçmen kurtarıldı. Karaburun ilçesi açıklarında bulunan lastik botlarda 34’ü çocuk 92 düzensiz göçmen, Foça ilçesi açıklarında ise 23’ü çocuk 67 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

İzmir’in Karaburun ve Foça ilçesi açıklarında 57’si çocuk 159 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Karaburun ilçesi açıklarında lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik gemileri sevk edildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen iki lastik bottaki 34’ü çocuk 92 düzensiz göçmeni kurtardı.

Foça ilçesi açıklarında da iki lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu ihbarı üzerine bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik botları, 23’ü çocuk 67 düzensiz göçmeni karaya çıkardı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Kaynak: AA

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.