reklam
reklam

İzmir Barosu’ndan Valiliğe Cumhuriyet Bayramında Protokol Sınırlandırması Tepkisi: “Cumhuriyeti Halktan Kaçırmanıza İzin Vermeyeceğiz” « İzmir Haber TV

29 Mart 2024 - 12:36

İzmir Barosu’ndan Valiliğe Cumhuriyet Bayramında Protokol Sınırlandırması Tepkisi: “Cumhuriyeti Halktan Kaçırmanıza İzin Vermeyeceğiz”

İzmir Barosu’ndan Valiliğe Cumhuriyet Bayramında Protokol Sınırlandırması Tepkisi: “Cumhuriyeti Halktan Kaçırmanıza İzin Vermeyeceğiz”
Son Güncelleme :

28 Ekim 2022 - 8:32

İzmir Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek yürüyüş için İzmir Valiliği tarafından kurumlara bildirilen 20 kişi sınırlamasına tepki gösterdi. Baro, “Cumhuriyet Bayramı’nda protokol sınırlandırmasını kabul etmiyoruz. Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İzmir Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek yürüyüş için İzmir Valiliği tarafından kurumlara bildirilen 20 kişi sınırlamasına tepki gösterdi. Baro, “Cumhuriyet Bayramı’nda protokol sınırlandırmasını kabul etmiyoruz. Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İzmir Barosu’ndan bugün yapılan açıklamada, “Bizler, İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu önemli günün büyük bir coşku ve mümkün olan en geniş katılımla kutlanması gerektiğine inanmaktayız. 114 yıllık geçmişi ve birçok konuda ülkede öncü olan İzmir Barosu’nun seçilmiş yönetim kurulu olarak baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızla beraber 29 Ekim günü tören alanında olma azminde olduğumuzu bildiririz” denildi.

“Cumhuriyet Bayramı’nda protokol sınırlandırmasını kabul etmiyoruz. Bir kez daha tüm üyelerimizle beraber alanda olacağız” mesajı verilen açıklamada, İzmir Valiliği’nin 2018 yılında da benzer bir girişimde bulunduğu anımsatıldı.

Açıklamada, “Şimdi anlıyoruz ki siyasallaşmış bürokratik zihniyet, geçen dört yıl içinde hiç değişmemiş ve milli bayramları yurttaşlardan kaçırabileceği düşüncesiyle İzmir Barosu’ndan korteje katılmak üzere 20 kişilik liste yollamasını istemiştir. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz. Vazgeçmedik, biat etmedik, teslim olmadık. Cumhuriyet değerlerini, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni, hukuk devletini, insan hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz. Aynı kararlılıkla, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baromuz üyesi bütün meslektaşlarımızla birlikte, çok daha kalabalık ve çok daha coşkulu şekilde katılacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Kaynak: ANKA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.